Sardines met couscous en hummus

Ingrediënten

  • 10 verse sardines (gekuist)
  • couscous
  • 1 blik kikkererwten
  • 2 paprika's
  • 1 limoen
  • 1 teentje look
  • enkele korianderblaadjes
  • olijfolie
  • 1 sjalot
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Marokkaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Breng eenzelfde hoeveelheid water als couscous aan de kook en kruid met peper, zout en olijfolie.

  2. Marineer de sardines in olijfolie en het sap van ½ limoen. Kruid met peper, zout, een fijngehakt teentje look, koriander en superfijne julienne van paprika.

  3. Voeg de couscous bij het kokende water en laat de couscous het water opslorpen.

  4. Zet de kikkererwten in de blender onder in water en olijfolie. Voeg de rest van de look, een sjalot, koriander en het sap van ½ limoen toe. Kruid met peper en zout. Maal alles fijn.

  5. Serveer bij de sardines en couscous. Werk af met een korianderblaadje, grof zout en wat zeste van limoen.

0
Nog geen stemmen