Lamstajine met couscous, wortel-venkelsalade en hummus

Ingrediënten

voor de lamstajine

voor de couscous

voor de wortelsalade

voor de venkelsalade

voor de hummus

Beginner
Tussen 60 en 90 minuten

Bereiding

  1. Voor de lamstajine

    • Kneus de venkelzaadjes, de komijnzaadjes en de kurkuma samen met de fijn gehakte kleine ui en de knoflook
    • Stoof dit aan in een pot met dikke bodem met wat olijfolie
    • Wanneer de ui glazig is, voeg je het in blokje gesneden lamsvlees toe
    • Snij ondertussen wortel en pompoen in blokjes en voeg dit toe
    • Voeg  kippebouillon toe totdat alles bijna helemaal onder staat
    • Laat dit een klein uurtje op een rustig vuur onder het deksel sudderen
    • Haal het deksel van de pot en laat nog een halfuurtje verder sudderen zodat de saus wat kan indikken
    • Strooi vlak voor het opdienen de gesnipperde bladeren over het vlees
           

  2. Voor de couscous

    • Meng de kaneel en de komijn onder de droge couscous
    • Breng water aan de kook
    • Overgiet de couscous ruim met het kokende water
    • Giet na een tweetal minuten de couscous door een zeef, verfris met koud water en laat verder uitlekken
    • Laat een klont boter smelten op de couscous
    • Gebruik een vork om de klonten uit de couscous los te maken
    • Meng zeste en sap van de limoen onder de couscous
    • Snipper ondertussen de koriander, de munt en de citroenmelisse fijn en meng dit ook onder de couscous
    • Breng de couscous op smaak met peper en zout
             

  3. Voor de frisse wortelsalade

    • Schil de wortelen en snij in julienne
    • Maak een vinaigrette door de olijfolie te mengen met het oranjebloesemwater, de suiker, het limoensap en het klein teentje knoflook. Voeg op het einde de munt toe
    • Haal de wortels door de vinaigrette
    • Breng op smaak met peper en zout en dien op
        

  4. Voor de knapperige venkelsalade

    • Snij de venkel in fijne plakjes
    • Schil de sinaasappel en zorg ervoor dat je het wit mee van de schil mee afsnijdt
    • Snij de partjes sinaasappel er nu uit
    • Meng de sinaasappel met de venkel
    • Meng voorzichtig de fijngesneden munt met enkele granaatappelpitten, wat olijfolie, limoensap en wat limoenzeste onder de sinaasappel en de venkel
    • Breng op smaak met peper en zout
          

  5. Voor de hummus

    • Pureer de kikkerwten
    • Meng wat sap van de kikererwten onder de purree samen met wat olijfolie en de sesampasta
    • Zorg ervoor dat de hummus smeuïg genoeg is
    • Breng op smaak met citroensap, peper en zout
        

0
Nog geen stemmen

Dit is een gerecht van Bram Bonamie