Sofies Feestmaand: Gevulde pastaschelpen met kreeft en tomatenroomsausje

Ingrediënten

  • 5 pastaschelpen (per persoon)
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 1 lente-ui
  • peper
  • zout

voor de saus

  • 400 ml kreeftenbisque
  • 125 ml room
  • 100 ml tomatencoulis of - passata
  • eventueel een scheutje Armagnac

voor de vulling

Sofies Feestmaand. Gevulde pastaschelpen met tomatenroomsaus en kreeft. Opgelet: dit is een recept voor twee personen!

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Italiaans

Bereiding

  1. Voor de pasta: breng een grote pot met veel water aan de kook. Voeg een snuif zout en wat olijfolie toe

  2. Voeg de pastaschelpen toe, wanneer het water kookt. Kook al dente volgens de verpakking. Belangrijk: zorg dat ze niet platgekookt zijn!

  3. Giet af en spoel onder koud water.

  4. Voor de prei- en kreeftenvulling: Smelt een klontje boter in een pan. Was en snij de stengels prei fijn. Stoof de prei aan in de boter. Kruid met peper en zout. 

  5. Zet het vuur uit en zet opzij.

  6. Meng twee eetlepels ricotta onder de prei. Kruid naar smaak met peper en zout.

  7. Verwijder de pootjes en het hoofd van de kreeft. Hou de pootjes bij als garnituur. Trek de staart van de kreeft. Knip de scharen in twee. Knip ook de kreeft in twee. Verwijder het vlees uit de scharen, de kreeft, de staart en de grootste poten.

  8. Hou een paar mooie stukjes bij voor de garnering. Snij de rest grof. Meng onder de prei.

  9. Voor de saus: doe het pantser, de staart en een deel van de poten in een kookpotje. Hiermee brengen we de saus op smaak. 

  10. Giet de kreeftenbisque bij de kreeftenschalen. Voeg 100ml tomatencoulis en een beetje room toe.

  11. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook. Laat goed inkoken tot de helft.

  12. Zeef de saus. Proef en smaak af naar wens met peper, zout en eventueel een scheutje Armagnac.

  13. Afwerking: vul de pastaschelpen op met de kreeftenvulling. Leg alle schelpen in een ovenschotel. 

  14. Giet saus rond de schelpen, maar er niet volledig over! Zorg dat ze ongeveer een centimeter onder staan. Rasp Parmezaanse kaas over de schelpen.

  15. Plaats ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven op 200°C. De schelpen zijn gaar, als je er vlot kunt in prikken met een mes.

  16. Haal uit de oven. Lepel de schelpen op een bord. Werk af met blaadjes basilicum, fijngesneden lente-ui, kreeftenpootjes, stukjes kreeftenvlees, wat saus en Parmezaanse kaas.

0

Nog geen stemmen

Lekkers van Sofie Dumont

Honger gekregen? Op zoek naar nog meer inspiratie?

Klik snel en ontdek de recepten van Sofie uit alle seizoenen van 'De Keuken van Sofie' en 'Sofie in de keuken van'.

 

 

1. De keuken van Sofie

2. Sofie in de keuken van