Steak met saké, prinsessenboontjes en algen

Ingrediënten

  • 1 gebakken steak (= restje)
  • 2 koppen rijst
  • 4 koppen water
  • ½ limoen
  • 1 el rietsuiker
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 el fleur de sel
  • 100 gr wakame
  • princessenboontjes
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Japans
Caloriearm
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Leg de steak in een kom met een bodem saké en laat intrekken.

  2. Kuis de boontjes en laat ze +/- 3 minuten koken in een grote pot water.

  3. Meng 4 kopjes water met 2 kopjes rijst en breng aan de kook.

  4. Strooi een laagje sesamzaadjes in een pan en laat roosteren. Giet ze in een vijzel en plet ze, voeg fleur de sel toe.

  5. Haal de steak uit de saké en leg ‘m op een stuk keukenrol om te drogen, snij in reepjes.

  6. Doe de boontjes in een kom en kruid bij met peper en zout. Voeg er een scheutje notenolie aan toe en vermeng met de wakamé.

  7. Doe de gekookte rijst in een apart kommetje en vermeng met het sap van een halve limoen en een eetlepel rietsuiker. Kruid bij. Overstrooi met een mengeling van fleur de sel en geroosterde sesamzaadjes.

0
Nog geen stemmen

Tilia, Malbec/Cabernet Sauvignon 2011 (Mendoza, Argentinië)

Albert Heijn €5,99

Schenk deze vlezige cuvée die barst van zoethout, peper, zwarte bes, rode pruim en kers wel iets koeler.