Volkorenpasta met kip, wortelen en geheime groentensaus

Ingrediënten

voor de wortelen

voor de saus

  • 500 ml melk
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 1 handvol Emmentaler
  • 1 handvol Parmezaanse kaas

voor de kip

  • 4 dikke kippenbillen (ontveld en ontbeend)
  • 1 klont boter
  • peper
  • zout

De leerlingen kozen hun drie favoriete ingrediënten en daarmee moeten Staf en Sofie aan de slag. De keuze viel op pasta, wortelen en kip. Sofie smokkelt in de pastasaus nog een ander geheim ingrediënt: knolselder. Nadien mogen àlle schoolkinderen aanschuiven om een hapje van hun unieke schoolgerecht te proeven.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Breng voor de pasta een grote pot met water aan de kook. Kook de pasta gaar volgens de verpakking. Giet de pasta daarna af.

  2. Snij de sjalotten fijn. Schil de wortelen en snij in stukjes. 

  3. Smelt een klontje boter. Fruit de sjalotten aan in de gesmolten boter. Voeg de stukjes wortel toe. Stoof mee aan. Kruid met tijm, laurier, peper en zout. Zet onder in water. Plaats het deksel op de pot. Laat 10 minuten sudderen. Giet daarna eventueel wat vocht af.

  4. Voor de saus: neem een halve knolselder. Schil en snij in stukken van ongeveer 2cm. Doe in een kookpot en zet onder in melk. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Breng aan de kook, laat sudderen tot de knolselder gaar is.

  5. Mix de gaargekookte knolselder met een staafmixer. Kruid extra af en voeg de Emmentaler en Parmezaanse kaas toe. Meng onder elkaar.

  6. Voor het vlees: snij het vlees van de billen in hapklare stukjes. Verhit een pan. Smelt boter. Bak de stukjes kip in de boter. Kruid met peper en zout.

  7. Afwerking: meng de wortel met saus, pasta en kip. Voeg eventueel extra kaas toe. Werk af met een takje peterselie. Smakelijk.

0
Nog geen stemmen