Tiramisu met chocolade en peperkoek

Ingrediënten

Sofie Dumont komt langs bij Veerle Dobbelaere. Samen kiezen ze deze keer voor een dessertje. Niet zomaar een dessertje: een tiramisu met chocolade en peperkoek. Geen nood, deze chocoladetiramisu is echt makkelijk en lekker natuurlijk. Je kan bovendien dit glaasje op voorhand maken, handig niet? Liever niet in een glaasje? Maak dan een grote schotel.

Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Breek de chocolade in stukjes. Smelt au bain-marie. 

  2. Klop de koude slagroom half op. Meng de room in twee keer onder de chocolade. Doe eerst wat opgeklopte room bij de chocolade. Doe dit room- en chocolademengsel daarna bij de rest van de room.

  3. Klop de mascarpone los met een garde of klopper. Klop ook de eidooiers met de suiker op tot de korrel weg is. Snij de vanillestok open. Schraap er het merg uit en meng onder de dooiers. Meng de losgeklopte dooiers onder de mascarpone. 

  4. Meng nu het chocoladeroommengsel in twee keer onder het mascarpone-eidooiermengsel. Doe het eventueel in een spuitzak.

  5. Dop de stukjes peperkoek in de koffie met rum. 

  6. Neem vier glaasjes of een grote schaal. Wissel de peperkoek af met het chocolademengsel. Strooi er net voor de bovenrand cacao over en spuit dan nog wat chocolade erop. Werk af met chocoladeschilfers.

4
Average: 4 (1 vote)

Lekkers van Sofie Dumont

Honger gekregen? Op zoek naar nog meer inspiratie?

Klik snel en ontdek de recepten van Sofie uit alle seizoenen van 'De Keuken van Sofie' en 'Sofie in de keuken van'.

 

 

1. De keuken van Sofie

2. Sofie in de keuken van