Waterkerssoep met verse kaas

Ingrediënten

waterkerssoep

  • ½ ui
  • 1 wit van prei
  • 1 aardappel (bintje)
  • 8 dl water
  • 3 botten waterkers
  • peper

Toast

  • 250 gr verse magere kaas
  • 1 botje rode radijsjes
  • enkele blaadjes waterkers
  • zuurdesembrood
  • peper en zout
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Caloriearm
Soep

Bereiding

  1. Waterkerssoep: Schil de aardappel en de ui en eminceer. Snij ook de prei in fijne stukken. Stoof de aardappel, ui en prei in boter aan tot glazig.Snij de bovenkant van de botjes waterkers en hou deze bij om later te blancheren. Hou ook enkele blaadjes van de waterkers afzonderlijk om straks te gebruiken als garnituur.

  2. Giet water bij de aardappelen, prei en ui en voeg de weterkersstengels toe. Kook deze soep +/- 20 minuten.

  3. Breng licht gezouten water aan de kook en laat de blaadjes van de waterkers en de blaadjes van de radijzen +/- 1 minuut blancheren. Koel meteen af in ijswater en mix – met toevoeging van een beetje vocht – tot een gladde puree.

  4. Mix nu ook de soep heel fijn en voeg er de puree van waterkers aan toe. Breng op smaak met peper.

  5. Toast verse kaas: Snij fijne reepjes van het brood, besprenkel met olijfolie voor extra smaak en toast onder de grill tot krokant. Laat afkoelen.Meng de verse kaas met peper en zout.

  6. Verwijder de bladeren van de radijsjes. Snij enkele radijsjes fijn en gebruik als garnituur. Beleg de toast met 3 quenelles verse kaas, fijngesneden radijsjes en blaadjes waterkers. Kruid licht met peper. Serveer bij de soep.

3
Average: 3 (1 vote)