Witloofstoemp met witte pens en spek

Ingrediënten

  • 1 kg witloof
  • 1 appel
  • ½ bot bieslook
  • peper
  • zout
  • boter
  • 150 g witte pensen
  • 8 sneetjes gezouten spek
  • 8 blokjes varkensvlees
  • 1 ui
  • 250 ml bruine fond

voor de mayonaise

voor de puree

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Stoom ze gaar. Was en snij het witloof fijn. Snij een ajuin fijn.  

  2. Smelt boter in een grote pot. Stoof de ajuin en de helft van het witloof.

  3. Maak de mayonaise. Meng de eidooier met mosterd en citroensap. Voeg spiraalsgewijs de olie voorzichtig al kloppend toe. Kruid met peper en zout.

  4. Meng de andere helft van het witloof. Snij de bieslook fijn.  Voeg toe aan de salade. Voeg ook de fijngesneden appel toe.

  5. Snij varkensvlees, spek en witte pens in stukjes. Steek het op brochettestokjes.

  6. Bak de spiesjes in de pan. Stop ze in de oven en hou ze warm op 200 graden.

  7. Maak nu de stoemp. Kruid de aardappelen met zout, peper en muskaatnoot. Doe de zure room er bij. Meng er de gestoofde witloof onder. Werk af met een stukje boter.

  8.  Doe het vet uit de pan en blus de pan met bouillon. Laat kort inkoken. Kruid met peper en zout.

  9. Serveer alles samen. Smakelijk!

0
Nog geen stemmen