Omelet met spek, prei en brie
Ingrediënten
-
250 g aardappelen
-
150 g brie
-
2 stengels prei
-
4 sneden gerookt spek
-
8 eieren
-
Alpro Bakken en Braden
-
1 tomaat
-
peper
-
zout
-
1 flinke scheut olie
Bereiding
Schil en snij de aardappelen in dunne schijfjes. Bak ze gaar in serieus wat olie.
Haal eventueel het kraakbeen uit de spekreepjes. Bak het spek krokant.
Snij ondertussen de prei fijn. Kleur die aan in een pan met boter.
Snij de bieslook fijn. Meng de eieren met de bieslook. Kruid met peper en zout. Meng alles goed door elkaar. Voeg de yoghurt toe.
Snij de tomaat in fijne blokjes en meng onder de eieren.
Doe wat Alpro bakken en braden in een pan. Voeg de prei toe.
Snij de brie en voeg toe aan de prei. Leg de spek en de aardappelen er bij. Laat de brie wat smelten.
Voeg het eimengsel toe en zet het vuur wat lager. Bak de omelet voorzichtig gaar. Voeg wat verse kruiden toe.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be