Stooflvees friet

Ingrediënten

voor de frieten

voor het stoofvlees

Wij gingen op zoek naar de meest gezochte recepten in Vlaanderen. Wat typen jullie het vaakst in op Google? Welk recept kies je uit die lange lijs van zoekresultaten? VTM Koken ging aan de slag met jullie 10 favorieten. Nu ook stoofvlees met verse frieten: snel gevonden, makkelijk gemaakt. 

Dit kan iedereen
4 personen
Meer dan 90 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Smelt een klontje boter in de braadpan.

  2. Kruid het vlees met peper en zout.

  3. Schroei het vlees toe langs alle kanten. Haal uit de pan.

  4. Schil en snipper de ui fijn. Smelt boter in een andere stoofpot en fruit de ui.

  5. Snijd de wortel in stukjes. Stoof mee met de ui.

  6. Doe het vlees bij de ui. Bestuif met de bloem. Roer om.

  7. Deglaceer de braadpan met een beetje bier. Roer de aanbaksels los. Voeg dit bij het stoofvlees. 

  8. Zet alles onder met de rest van het bier.

  9. Smeer één boterham in met confituur. De andere met mosterd. Voeg de boterhammen, tijm en laurier toe aan het vlees.

  10. Laat 2 tot 3 uur rustig sudderen zonder deksel.

  11. Kruid af met peper en zout.

  12. Schil en snijd de aardappelen in frieten. Was ze niet.

  13. Frituur ze een eerste keer op 140°C.

  14. Laat ze uitlekken en volledig afkoelen.

  15. Frituur vervolgens op 180°C tot ze mooi goudgeel zijn.

  16. Schud ze op, kruid met zout.

  17. Serveer het stoofvlees met mayonaise en frieten.

0
Nog geen stemmen