Viskroketten
Ingrediënten
Bereiding
Maak de roux. Smelt de boter (200 gr.) in een kookpot, voeg er daarna de bloem aan toe. Meng alles goed en zet het vervolgens op een zacht vuurtje om een roux te bekomen.
Voeg de warme visbouillon ( 600 ml. visbouillon + 600 ml. melk) toe aan de roux en blijf goed roeren om een goede binding te krijgen. Zet je vuur lager Kruid af met muskaat, cayennepeper, zout en peper en haal de pan van het vuur. Voeg nu de vis (of garnalen), het citroensap en de kaas eraan toe. Voeg je vis toe, zorg dan dat het vis is zonder graten.
Doe het mengsel in een met olie ingesmeerde schaal en zet deze, afgedekt met een plasticfolie, gedurende 1 nacht in de koelkast.
Haal het beslag uit de koelkast, draai het om op een met bloem ingesmeerde snijplank en snijd de kroketten niet te groot om een lange baktijd te vermijden. Klop de eigelen op met een beetje water, haal de kroketten door het eigeel en daarna door het paneermeel.
Bak ze vervolgens op 180°C ( 2 à 3 min). Doe niet te veel kroketten in de frituurpan om kleven te voorkomen. Serveer het gerecht met gefrituurde peterselie.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be