Kalfsblanket voor hartpatiënt
Ingrediënten
-
1 el rundsbouillon
-
1 ui
-
1 wortel
-
1 bakje champignons
-
water
-
200 gr kalfsgehakt
-
1 kg kalfsvlees
-
20 mange touts
-
20 boontjes
-
peper
-
zout voor hartpatiënten
-
4 el maïszetmeel
-
2½ dl room
Bereiding
Snij het kalfsvlees in blokjes van 2x3 cm. Leg de blokjes vlees in een kookpot en zet ze onder water, laat dit opkoken en schep het schuim er af.
Snij de champignons, wortel, prei en ajuin grof en doe ze mee in de kookpot. Voeg de bouillon toe en laat 1,5 à 2u garen op een zacht vuur.
Draai balletjes van het gehakt. Snij de courgette en de aardappel in blokjes en voeg 15 min voor het einde toe, samen met de gehaktballetjes, de boontjes en mange touts.
Kruid met peper en speciaal zout. Meng het maiszetmeel met de room en roer door het kalfsblanket en werk af met wat citroensap.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be