Frambozentaartje met een Bretoense crumble

Ingrediënten

Deeg

Vulling

  • 200 gr melk
  • 50 gr suiker
  • 20 gr puddingpoeder
  • 1 dooier
  • 1 vanillestok

Crumble

Gevorderde
4 personen
Meer dan 90 minuten
Frans
Dessert

Bereiding

  1. Schep de bloem in een cirkel op het werkblad. Leg de boter, de suiker, het eit, het zout en de vanille in het midden. Meng alles tot een homogeen deeg. Rasp er de limoenzeste bij en laat goed rusten in de koelkast.

  2. Breng 150 ml melk aan de kook met de vanille. Meng de rest van de melk met de suiker en de puddingpoeder. Meng er als laatste de dooier onder. Giet een beetje van de kokende melk bij dit mengsel en giet het dan bij de rest van de melk. Breng al roerend aan de kook en laat even kort doorkoken. Giet de pap in een glazen kom en dek af met folie. Laat goed afkoelen.

  3. Roer de boter mooi zacht, voeg de broyage toe en meng er een eitje onder. Doe er de bloem bij en het citroensap en meng kort. Spatel er dan de banketbakkersroom onder.

  4. Rol het deeg uit tot 5mm en steek er rondjes uit met de bakcirkels en duw in het midden van het deeg met je duim een putje, vul dit met het frangipanemengsel en bak af op 170° gedurende 15 minuten.

  5. Haal uit de oven en laat afkoelen. Klop ondertussen 150 ml slagroom op en meng er de overgebleven banketbakkersroom. Spuit een beetje van deze zwitserse crème op het taartbodempje en werk af met verse frambozen.

0
Nog geen stemmen