Amandelkoekjes met 'boerenjongens'

Ingrediënten

materiaal

  • 1 grote weckpot

rozijnen op alcohol (boerenjongens)

  • 400 gr rozijnen
  • ½ l alcohol voor opleggen van fruit (40°)
  • 250 gr suiker
  • 2 dl water
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 190°

  2. Meng de bloem met de suiker, het zout en de eieren. Snijd de vanillestok in de lengte doormidden en schraap het merg eruit met de punt van een mes. Vermeng het merg in het deeg.

  3. Meng er vervolgens de amandelen door.

  4. Leg een blad bakpapier op je ovenplaat. Stort het deeg erop. Maak 2 zo smal mogelijke worsten. Laat 20 minuten bakken in de voorverwarmde oven van 190°.

  5. Haal het gebak uit de oven en snijd onmiddellijk in schijven van een kleine centimeter dikte. (Je moet dit meteen doen omdat je makkelijk door de amandelen kan snijden als het gebak nog warm is.)

  6. Laat ze afkoelen en bewaar ze in een doos.

  7. Voor de 'boerenjongens': Verwarm het water en los er de suiker in op. Voeg de alcohol eraan toe. Doe de rozijnen, de kaneelstok en het alcoholwater in een weckpot en laat minimum 3 weken staan.

  8. Doop het koekje in de boerenjongens.

0

Nog geen stemmen

Een tafel in de zon

Recepten
Petra Vandewouer
Fotografie

Heikki Verdurme
Uitgeverij

Lannoo en vtmBooks
ISBN
9789020905045