Biefstuk met sjalot

Ingrediënten

  • 4 biefstukken van het middenrif
  • 8 sjalotten
  • 2 dl rode wijn
  • 1 el bloem
  • 2 dl water
  • 1 el PH runderbouillon
  • 1 el bakboter
  • aardappelpuree
  • 1 el suiker
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Bak de biefstukken aan beide kanten, telkens gedurende ongeveer 3 minuten. Haal ze uit de pan en laat het vlees rusten (of: laat het vlees liggen als het dik is en bak het mee met de sjalot).

  2. Bewaar het braadvocht en stoof er de fijngesneden sjalotten in tot ze glazig zijn. Strooi er de suiker en 1 eetlepel bloem overheen (als het vlees meegebakken werd met de sjalotten moet het vlees uit de pan voor het strooien van de bloem).

  3. Blus met het water, de wijn en de PH runderbouillon en laat het geheel opkoken tot een gebonden saus. Serveer het vlees met veel sjalotten en aardappelpuree.

0
Nog geen stemmen