Gegrilde biefstuk met verse kruidenboter en jumbo frieten

Ingrediënten

Slaatjes

  • ½ limoen (sap)
  • 2 el notenolie
  • 50 gr oude kaas, verkruimeld
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Verwerk de boter op kamertemperatuur: roer glad, doe er de sjalot, knoflook en de peterselie bij. Breng op smaak met grof zout en versgemalen peper. Rol de boter in folie en laat opstijven in de koelkast.

  2. Snij de ongeschilde aardappelen in dikke frieten en bak ze in een pan met de helft van de olie.

  3. Haal de biefstukken door de resterende olie en rooster op een matig warme grill. Kruid flink met zout en cayennepeper.

  4. Maak de spinazieblaadjes aan met limoensap, notenolie en oude kaas.

  5. Schik de biefstukken op warme borden, leg er een plakje kruidenboter op en garneer met de spinazie-salade en de frieten.

5
Average: 5 (1 vote)

VLAM

Campagne met steun van de VLAM.

Meritus Beef Quality Label