Gerookte rode biet met gegrilde biefstuk en cottagecheesevinaigrette

Ingrediënten

Barbecueën, dat is meer dan grillen alleen. De authentieke rooksmaak die je krijgt van een houtskoolbarbecue valt niet te evenaren. Zo kun je bijvoorbeeld de aardse smaak van rode biet koppelen aan een subtiel rookaroma .

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Brits
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Eerst moeten we de barbecue of het vuur aansteken. Leg de bieten op een dubbele laag aluminiumfolie van ongeveer 30 cm (60 cm enkel) en strooi er de rozemarijnblaadjes op. Rol de folie op en draai de uiteinden samen. Maak met een mes gaatjes verspreid over heel de folie zodat de rook erin kan om de bieten smaak te geven. Hef het rooster van je barbecue op en leg het foliepakje voorzichtig tussen de kolen. Leg er ook wat kolen bovenop. Laat het roosteren gedurende 30 à 40 minuten, of tot de bieten mals zijn. Neem daarna het pakje eruit en laat het afkoelen. Open het en haal de bieten eruit. De rozemarijntakjes mag je gewoon weggooien.

  2. Gril de rundersteak op de barbecue.

  3. Wanneer de bietjes een beetje afgekoeld zijn, pel je de bieten en gooi je de verbrande schil weg. Snij de bieten in ongelijke stukken en leg ze in een kom. Voeg de azijn toe samen met 3 eetlepels olijfolie, veel zout en peper en de helft van de peterselie en dragon. Meng alles, proef eens en kruid indien nodig nog wat bij. Doe de cottagecheese in een kom en doe het sap en de fijngeraspte schil van de halve citroen erbij. Roer er nog 2 scheutjes olijfolie door, doe de tijmblaadjes en zout en peper erbij en roer het voorzichtig samen, zodat de olie en citroen zich zachtjes met de cottagecheese mengen. Proef van de vinaigrette en voeg er eventueel nog wat citroensap aan toe.

0
Nog geen stemmen