Bladerdeegje met champignons
Ingrediënten
-
100 gr girollen
-
4 el xeresazijn
-
2 el fijngehakte peterselie
-
1 teentje look
-
100 gr cantharellen
-
100 gr oesterszwammen
-
100 gr pieds de moutons
-
4 vellen bladerdeeg
-
1 dl water
-
lookkruiden
-
1 eigeel
-
1 el groentenbouillon
-
1 dl room
-
bakboter
-
kervel
Bereiding
Snij 4 rondjes uit het bladerdeeg en smeer ze in met een beetje eigeel en bak ze gedurende 15 à 20 minuten op 180°C. Snijd de champignons in stukjes.
Bak ze samen met de look aan in wat boter tot alle vocht verdwenen is. Blus de champignons met de xeresazijn en voeg er het water samen met de groentebouillon aan toe. Voeg de room eraan toe, laat dit even opkoken en voeg de peterselie eraan toe.
Snijd de bladerdeegvelletjes in tweeën en serveer de champignons met deze bladerdeegvelletjes. Versier met kervel en lookkruiden.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be