Bloedworstkroketjes

Ingrediënten

  • 2 bloedworsten
  • 50 gr foie gras
  • 30 gr bloem
  • 30 gr bakboter
  • 2 dl melk
  • 1 dl room
  • 1 dl water
  • 1 el runderbouillon
  • 6 gr gelatine
  • bloem
  • eigeel
  • paneermeel
  • 2 appelen
  • 4 el suiker
  • 2 el boter
  • 2 el appelazijn
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Voorgerecht

Bereiding

  1. Smelt boter met bloem en maak een roux. Meng het water, de melk en de runderbouillon eronder tot een gebonden saus. Snijd de bloedworsten en de foie gras in stukjes en voeg deze toe aan de saus. Roer goed tot het 1 geheel is en kruid met peper en zout. Week de gelatine en meng deze door het beslag. Meng het eigeel met de room en roer dit door het beslag. Niet meer laten opkoken.

  2. Laat het geheel een nacht rusten in de koelkast. Snijd het gesteven beslag in blokjes van 3 op 3 cm. Paneer de stukjes tweemaal. Frituur op 180° C.

  3. Snijd de appelen in blokjes van een ½ cm. Stoof ze aan in een beetje boter en suiker. Blus na 5 minuten met de azijn.

0
Nog geen stemmen