Chocoladetruffels

Ingrediënten

versiering

  • cacaopoeder
  • kokosschilfers
  • 200 gr melkchocolade
  • pistachenoten
  • chocoladeschilfers
Beginner
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Snijd de pure chocolade in kleine stukjes.

  2. Breng de room aan de kook en voeg hem al roerend bij de stukjes chocolade.

  3. Meng nu op de hoogste stand en voeg er 1 voor 1 de klontjes boter aan toe tot je een schuimige massa krijgt.

  4. Snijd de pistachenoten.

  5. Vul een spuitzak met het beslag en spuit bolletjes op een bakplaat of leg bolletjes met een lepel op de bakplaat.

  6. Laat opstijven in de frigo.

  7. Smelt de melkchocolade ‘au bain-marie’.

  8. Haal de opgesteven bolletjes door de gesmolten melkchocolade. Laat goed uitlekken.

  9. Wentel ze in het gewenste korstje: pistachenoten, chocoladehagel, kokos,…

0
Nog geen stemmen