Cressonsoep

Ingrediënten

  • 2 el groentebouillon
  • 500 gr tuinkers
  • 1 ui
  • 1 wit van prei
  • 2 aardappels
  • Boursin culinaire fijne tuinkruiden
  • Breydel ham
  • 2 l water
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Soep

Bereiding

  1. Snijd de ui en de prei fijn, schil de aardappelen en snijd alles in stukken. Stoof deze groentjes aan in wat boter zonder ze te laten kleuren. Kruiden met peper en zout.

  2. Voeg 2 liter water toe en doe een flinke schep groentebouillon in de soep. Laat de soep 45 min. koken.

  3. Op het laatste moment de tuinkers toevoegen en goed mixen.

  4. Snijd de Breydelham in kleine blokjes en schik in een diep bord. Giet de hete soep erover en werk af met een toefje Boursin.

0
Nog geen stemmen