Faux filet met boontjes

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 3 sjalotten
  • 2 teentjes look
  • boter
  • 4 dl rode wijn
  • 2 dl water
  • 1 el runderbouillon
  • maïszetmeel
  • aardappelkroketjes
  • tuinkers
  • laurier
  • tijm
  • 1 faux filet (2kg)
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Smelt boter en bak de faux filet mooi bruin langs beide zijden. Voeg er de versneden ui, sjalot, look, tijm en laurier bij. Zet gedurende 45 minuten in een oven van 160-170°C.

  2. Haal het vlees uit de ovenschaal. Blus met de rode wijn, water en voeg er de runderbouillon bij. Laat voor de helft inkoken. Passeer door een zeef.

  3. Werk de saus op met boter en bind, indien nodig, met maïszetmeel of roux.

  4. Kook of stoom de boontjes gaar en spoel ze onder koud water. Wikkel de boontjes in de spekreepjes. Bak de bundeltjes aan in wat boter.

  5. Serveer de faux filet in dikke schijven met de boontjes en aardappelkroketjes. Overgiet het geheel met de saus en garneer met tuinkers.

0
Nog geen stemmen