Zalm met paddenstoelen

Ingrediënten

  • 500 gr zalmfilet
  • 100 gr gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 100 gr enoki
  • enkele plakjes pancetta
  • boter
  • 1 dl room
  • 2 dl witte wijn
  • 1 th lepel PH visbouillon
  • verse kruiden (kervel, dille, platte peterselie)
  • ganzenlever (optioneel)
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Week het eekhoorntjesbrood. Neem een stukje aluminiumfolie. Snijd de zalm in schijven, kruid ze met peper en zout en leg er de pancetta en de champignons bovenop. Rol dit op tot een worst en laat het rusten in de koelkast. Snijd de worst in schijven en bak deze.

  2. Kook de witte wijn met de PH Visbouillon, voeg een beetje sap van het eekhoorntjesbrood eraan toe en laat dit gedurende 10 minuten inkoken. Voeg er daarna nog een beetje eekhoorntjesbrood en de room aan toe. Laat inkoken en mix de saus.

  3. Frituur de kruiden. Serveer de zalm met de saus, nog een beetje rauwe Enoki champignons, enkele blokjes ganzenlever (facultatief) en de gefrituurde kruiden.

0
Nog geen stemmen