Gebakken kabeljauw met kruidenolie

Ingrediënten

  • gemengde kruiden (basilicum, bieslook, peterselie en oregano)
  • olijfolie
  • 4 kabeljauwhaasjes
  • 1 tomaat
  • 1 citroen
  • 1 courgette
  • 1 polder aardappel
  • room
  • boter
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snijd de courgette in dikke plakken en grill ze in de boter.

  2. Bak de kabeljauw krokant in olijfolie en gaar verder in de oven.

  3. Plet de gekookte aardappelen en breng op smaak met olijfolie, peper, zout en bieslook en een klein beetje room.

  4. Verwarm in een potje een beetje olijfolie met citroensap, tomatenblokjes en versnipperde kruiden, (niet warm laten worden).

  5. Schik de aardappel op het bord, leg daarop de kabeljauw en werk af met kruidenolie.

0
Nog geen stemmen

Brancott Estate, Sauvignon Blanc 2011 (Marlborough, Nieuw-Zeeland)

Delhaize, €9,20
Een puur citrusfabriekje, vol zesty limoen, pompelmoes, kiwi , passievrucht en kruisbes. Een volbloed-sec.