Gebakken rundsvlees met noedels

Ingrediënten

  • 400 gr filet pure
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 grote pikante peper
  • ½ komkommer
  • arachideolie
  • 2 uien
  • 1 el gemalen citroengras
  • 4 lente-uitjes
  • 1 el vissaus
  • 2 el sojasaus
  • peper en zout
  • 100 gr rijstvermicelli
  • 4 takken munt
  • 4 takken koriander
  • 8 slabladen
  • handvol sojascheuten
  • halve citroen
  • 2 el rietsuiker of kandijsuiker
  • 2 el water
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Aziatisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Hak look en peper fijn. Snijd het rundvlees in fijne schijven. Snijd de komkommer in blokjes. Doe wat arachideolie in de pan. Fruit hierin de ui, wanneer deze doorschijnend is doe je er het vlees en de lente-ui bij. Daarna 1 el soja saus en citroengras.

  2. Kook 2 dl water met 2 lepels suiker, laat afkoelen. Doe hierbij de look, de resterende vissaus, de piment en het citroensap, meng goed tot een vinaigrette. Week de vermicelli een half uur in lauw water.

  3. Leg de sla, de munt, koriander, de soja scheuten en de komkommer onderaan in het bord. Leg hierop de noedels, daarop het rundvlees en overgiet met de vinaigrette.

0
Nog geen stemmen