Ann Vertriest
Gegrilde brochette van worst, ham, gehaktbrood en appel
Ingrediënten
-
8 jonge worteltjes
-
1 courgette
-
½ stokbrood
-
2 sneetjes gekookte ham (van 1 cm)
-
2 sneetjes gehaktbrood
-
1 witte pens
-
1 lookworst
-
1 jagerworst
-
1 appel
-
gemengde sla
-
satéstokjes
-
tapenade
-
parmezaan
-
4 el tomatenketchup
-
1 el fijngehakte peterselie
-
½ el fijngehakte chilipeper, zonder zaadjes
-
roze peperbolletjes
Bereiding
Snijd de groenten in stukjes. Snijd de appel in schijfjes. Snijd het vlees in blokjes van 1 cm dik.
Rijg de ham, de witte pens en het gehaktbrood op de satéstokjes en wissel ze telkens af met een schijfje appel. Grill het stokbrood en beleg ze eventueel met tapenade en parmezaan.
Maak de ketchupdip door de tomatenketchup te mengen met de peterselie, de chilipeper en de roze peperbolletjes.
Serveer de satéstokjes met de dipsaus, het geroosterd brood en de gemengde sla.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be