Gegrilde asperges met rilette van ham
Ingrediënten
-
8 sneetjes Ganda ham
-
4 el geklopte room
-
½ citroen, het sap
-
4 el Parmezaanpoeder
-
8 el basilicumolie
-
kleine basilicumblaadjes
-
basilicumolie
Bereiding
Schil de asperges voor de helft. Stoom ze gedurende 2 minuten of kook ze krokant gedurende ongeveer 4 minuten. Giet ze af en spoel onder ijskoud water. Kruid met peper en zout en smeer in met wat olijfolie. Grill ze vervolgens in de grillpan of op de teppanyaki.
Snijd de Ganda Ham fijn, voeg er de geklopte room aan toe en breng op smaak.
Serveer de asperges samen met de rilette en besprenkel vervolgens met de basilicumolie en een beetje citroensap. Bestrooi het geheel met de Parmezaanse kaas en versier met kleine basilicumblaadjes.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be