Gegrilde entrecôte

Ingrediënten

  • 4 el dragonazijn
  • 1 el water
  • verse dragon, fijngehakt
  • zout
  • cayennepeper
  • 4 tomaten
  • 150 gr geklaarde, gesmolten boter
  • grof zeezout
  • zwarte peper
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 eierdooiers
  • ciabatta
  • 800 gr entrecote
  • 3 el olijfolie
  • 1 el verse tijmblaadjes
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kruid het vlees en gril het naar smaak. Snijd de tomaat in 2 stukken, smeer ze in met de look en kruid ze met de verse tijm en leg ze op de gril.

  2. Maak bearnaisesaus: doe 2 eierdooiers, 4 el dragonazijn en 1 el water in een sauspannetje en klop los. Zet op een matig vuurtje en blijf constant kloppen. Beweeg de pan met de steel heen en weer tijdens het kloppen, zodat alles mooi opgeklopt wordt. Voeg de geklaarde gesmolten boter al roerend en van het vuur weg toe zodra je mooi de lijnen van de klopper in de schuimige massa ziet. Werk af met fijngesnipperde dragon, peper en zout en eventueel wat pigment.

  3. Gril de sneetjes ciabatta. Serveer de steak met de bearnaisesaus, de tomaten en de ciabatta.

0
Nog geen stemmen