Gegrilde zalm met pompelmoes

Ingrediënten

  • 3 roze pompelmoezen
  • 4 zalmnoten zonder vel
  • 150 gr echte boter
  • versgemalen peper en zout
  • 1 th lepel honing
  • verse koriander
  • korianderzaad
  • viskruiden
  • handvol spinazie
Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Schil de 2 pompelmoezen à vif (de partjes verwijderen en het sap opvangen). Pers de derde pompelmoes en laat het sap inkoken tot 1/2 dl. Voeg er een koffielepel honing aan toe. Monteer met de boter. Voeg de partjes pompelmoes even toe aan de saus.

  2. Kruid de zalm stevig met peper en zout, het korianderzaad en de viskruiden. Bak de zalm vervolgens even aan beide kanten op de teppanyaki. Of gril hem in de oven gedurende 5 minuten onder een hete grill.

  3. Serveer de zalm met een beetje spinazie en pompelmoessaus. Strooi er verse koriander overheen.

0
Nog geen stemmen