Gegrilde varkensspiering met gebakken bloemkool en Blackwellsaus

Ingrediënten

  • 4 stukken Certus varkensspiering van +/- 180 g
  • 1 th lepel bonenkruid
  • versgemalen peper
  • grof zout
  • 30 gr boter
  • 2 dl vleesbouillon
  • 1 ui
  • 1 dl room
  • 4 el pickles
  • 750 gr vastkokende aardappelen
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snij de bloemkool in roosjes. Strijk het vlees in met de olie en rooster op een matig warme grillpan. Kruid met grof zout en peper en strooi er net voor het serveren het bonenkruid over.

  2. Kook intussen de bouillon met de gesneden ui voor de helft in. Voeg de room toe en laat opnieuw inkoken. Voeg dan de pickles toe en breng op smaak met zout en peper.

  3. Bak intussen de bloemkoolroosjes in boter op hoog vuur in een ruime pan. Kruid met een beetje zout en nootmuskaat. Peper hoeft niet.

  4. Schik vervolgens het vlees op warme borden, lepel de saus en de bloemkoolroosjes erlangs, serveer met een gebakken of gekookte aardappel.

0
Nog geen stemmen

VLAM

Campagne met steun van de VLAM.

Certus