Gekonfijte gestoomde zalm met olijfolie en vanille

Ingrediënten

  • 100 gr zalm
  • ½ liter olijfolie
  • 1 limoen
  • 4 stukjes steranijs
  • peperbolletjes
  • 1 vanillestokje
  • 1 prei
  • boter
  • 1 th lepel suiker
  • balsamicosiroop
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Leg de zalm samen met de steranijs, de peperbolletjes en de schil van de limoen in een schaal en zet dit onder in olijfolie, dek af met aluminiumfolie.

  2. Stoom gedurende 5 minuten op 70°.

  3. Snijd de prei fijn en stoof aan in wat margarine, doe er 1 koffielepel suiker bij.

  4. Haal het merg uit de vanillestok, doe in een potje en meng met wat olijfolie.

  5. Versier het bord met wat balsamico siroop, leg er wat prei op, dan de zalm en overgiet met de vanille-olijfolie. Eventueel versieren met kruiden.

0
Nog geen stemmen