Gestoomde lentegroenten met tomatenpesto

Ingrediënten

  • 2 rapen
  • 2 groene asperges
  • 2 witte asperges
  • 1 kleine venkel
  • 8 jonge wortelen
  • 2 minicourgettes
  • 4 broccoliroosjes
  • 4 bloemkoolroosjes
  • 2 el erwten
  • 2½ dl room
  • 12 halfdroge tomaten
  • 4 el parmezaanpoeder
  • 1 teentje look
  • basilicumblaadjes
  • lookkruiden
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snij de groentjes allemaal in gelijke stukken en schik ze in een stoomschaaltje. Stoom ze 2 minuten op 120 graden, haal ze uit de stomer en spoel ze onder koud water.

  2. Cutter de room met de tomaatjes en de look. Serveer de groenten op een bord, kruid met peper en zout en werk af met de tomatenpesto. Bestrooi met basilicum, parmezaanpoeder en lookkruiden.

0
Nog geen stemmen