Gevulde konijnenbout met tuingroenten en een sausje van witbier

Ingrediënten

  • 4 konijnenbillen, gedeeltelijk ontbeend (beenderen bewaren)
  • 200 gr konijngehakt (aan beenhouwer vragen)
  • 250 gr mirepoix van groenten (uien, selder, wortelen)
  • 1 kruidenbosje (tijm, laurier, peterseliestengels)
  • 2 dl room
  • 1 el mosterd
  • 500 gr seizoensgroenten
  • 2 dl witbier
  • ½ citroen, het sap
  • kervel
  • 2 el blanke roux
  • peper en zout
  • ½ dl olie
  • bosje verse kruiden
Gevorderde
4 personen
Meer dan 90 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Doe de konijnbeenderen, de mirepoix van groenten en het kruidenbosje in een pot en giet er 1 liter water en het witbier over. Kruid met peper en zout. Laat ongeveer 1 uur zachtjes koken en verwijder voortdurend bovendrijvend vet en schuim. Zeef door.

  2. Vul de boutjes met het gehakt en verpak ze zo met aluminiumpapier dat het gehakt op zijn plaats blijft. Kook het vlees gedurende 45 minuten in de bouillon. Controleer of het vlees gaar is en neem het dan uit de bouillon. Laat afkoelen en verwijder het aluminiumpapier.

  3. Kook ondertussen de groenten in dezelfde bouillon. Deponeer ze volgens hun gaartijd in het vocht: dus de harde groenten eerst, de zachte laatst (koolsoorten met een sterke smaak worden best eerst geblancheerd). Schep de groenten uit het kookvocht, laat deze een beetje inkoken, bind met instant roux en werk af met citroensap en een mengsel van room en mosterd.

  4. Schik de boutjes en de groenten in een diep bord. Lepel het soepsausje erover en versier met het kruidenbosje.

0
Nog geen stemmen