Mosselen met een sabayon van witbier

Ingrediënten

  • 1 ui
  • ½ flesje witbier
  • 2 stengels prei
  • ½ citroen (sap)
  • 4 eigelen
  • viskruid
  • 2 eierdoppen witbier
  • 2 eierdoppen sap van mosselen
  • peper en zout
Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Doe de mosselen in een pot samen met de fijngesneden groenten. Kruiden met peper en giet er het half flesje witbier bij. Laat ze opkoken zodat je achteraf het mosselsap kan gebruiken.

  2. Maak de sabayon als volgt: Neem een wijd pannetje en doe er 4 eigelen in. Per eigeel hebben we 1 eierdopje vocht nodig. Hiervoor gebruiken we 2 dopjes witbier en 2 dopjes mosselsap. Start op een laag vuurtje en klop de eieren tot een schuimige massa. Voeg peper en zout toe. Blijf kloppen tot alle vloeistof verdwenen is. Zet het vuur wat hoger zodat het schuim kan garen. Als er rook uit begint te komen is de sabayon klaar.

  3. Voeg nog het sap van de halve citroen en een beetje viskruiden toe aan de mosselen. Serveer de mosselen in een bord met de sabayon er bovenop.

0
Nog geen stemmen

Mosselen met een sabayon van wit bier

1. Start met de mosselen.
2. Gebruik evenveel vloeistof als eigeel.
3. Gaar de sabayon op een matig vuur

SOS Piet 5

Auteur
Piet Huysentruyt
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Verne
ISBN
9789020998566