Gevulde konijnenrug met tapenade en champignons

Ingrediënten

  • 4 grote filets van konijn (2 ruggen), ontbeend, maar het buikvlees niet verwijderd
  • 8 sneetjes pancetta
  • 6 grote Parijse champignons, in brunoise gesneden
  • 100 gr zwarte tapenade
  • 2 dl volle room
  • 1 dl water
  • 1 kleine butternut pompoen of potimarron
  • PH Pepermix
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Stoof de brunoise van champignons aan in wat boter. Vermeng de champignons met 1 soeplepel zwarte tapenade. Kruid met peper uit de molen.

  2. Snijd de konijnenruggen in 2. Verdeel de champignon-tapenade mengeling over de filets en rol ze met het buikvlees dicht. Omwikkel elke filet met pancetta.

  3. Bak de konijnenruggen een 8-tal minuten rondom krokant.

  4. Doe de room met het water in een steelpan en voeg 1 à 2 soeplepels zwarte tapenade toe. Laat tot de helft inkoken en zeef dan de tapenade uit de room.

  5. Snijd de pompoen in maantjes, kruid ze met PH Pepermix en zout en bak ze gaar in wat olijfolie of boter.

  6. Snijd de konijnenruggen in stukjes. Serveer ze op de pompoen. Overgiet met de saus en werk af met verse kruiden en PH Pepermix.

0
Nog geen stemmen

Martinelle, 2010 (Ventoux, Frankrijk)

Vinipure €9,70

Vergeet Châteauneuf als je deze prijs ziet. Spectaculair vlezige, jammy wijn, specerijenrijk, floraal. Kersen en woudvruchten in de frontlinie.