Kabeljauwhaasje met zwarte tapenade en ontplofte kerstomaatjes

Ingrediënten

  • 500 gr kerstomaatjes
  • 600 gr kabeljauwhaas (in 4 porties verdeeld)
  • 4 el zwarte tapenade
  • 2 teentjes look
  • peper en zout
  • suiker
  • handvol basilicum
  • olijfolie
  • witte wijn
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Smeer de kabeljauwhaasjes in met een laagje zwarte tapenade (olijven). Leg in een geoliede ovenschaal. Verwarm de oven op 210°. Giet witte wijn rond de vis (doe dit niet op voorhand want de vis gaat anders garen door de zuren van de wijn) Zet de ovenschaal 10 minuten in de oven.

  2. Snijd de kerstomaatjes in 2, snij een teentje look in dunne schijfjes hak de basilicum. Doe olijfolie in een antikleefpan en gooi de look en de tomaatjes in de hete olie. Roerbak ze snel voeg een beetje witte wijn toe, kruid met peper en zout en eventueel wat suiker. Gooi er flink wat basilicum bij en serveer meteen bij de vis.

0
Nog geen stemmen