
Kabeljauw met gepocheerd ei, asperges en Hollandse saus
Bereiding
Maak de asperges schoon en snijd ze in schijfjes. Neem een stukje kabeljauw leg daar de aspergepunten. Laat dit stomen gedurende 2 minuten op 95 graden.
Verwarm het water, voeg de soeplepel azijn eraan toe en breng dit aan de kook. Neem een andere kom en maak de uienconfituur warm. Breek één ei in een kom. Dompel een spatel in het kokende water en roer cirkelvormig zodat er een draaikolk ontstaat. Laat het ei in de draaikolk glijden.
Zodra het eiwit begint te koken, legt u het in ijskoud water. Begin met de saus door twee eierdooiers los te kloppen met wat water, peper, zout en citroensap. Daarna op een licht vuurtje de saus opwerken met de geklarifieerde boter.
Neem een diep bord, leg de uienconfituur in het midden, daarop de asperges, daarop kabeljauw en het gepocheerde eitje erop. Dresseer de saus errond.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be