Asperges met gepocheerd ei en mousseline saus

Ingrediënten

  • water
  • citroensap
  • geklaarde boter
  • opgeklopte room
  • 1 bot witte asperges
  • 2 eidooiers
  • 4 eieren
  • peper
  • zout
Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Voorgerecht

Bereiding

  1. Breek het ei in een apart potje. Breng water tot aan het kookpunt en laat het ei voorzichtig in dit water glijden. Spatel het eiwit rond de dooier met de hulp van een schuimspaan. Laat het ei zo'n 2 - 3 minuten pocheren. haal het voorzichtig uit het water en laat het uitlekken op een stukje keukenpapier.

  2. Kuis de witte asperges en breek de uiteinden ervan af. Snijd ze vervolgens in gelijke stukken en kook ze gaar in water en boter met een snuifje zout en een beetje verse peper.

  3. Voor de mousselinesaus het water, het citroensap en de eidooiers op een zacht vuurtje opkloppen. Dit mengsel opwerken met geklaarde boter en kruiden met peper en zout. Afwerken met opgeklopte room.

  4. De asperges in het bord schikken, hierop het gepocheerd ei leggen en oversausen met de mousseline. Verder afwerken met een takje bieslook.

5
Average: 5 (1 vote)