Klassieker: Witloof met ham in de oven

Ingrediënten

  • 6 sneetjes ham
  • 6 stronken witloof
  • 1 grote el bakboter
  • water
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • 50 gr bloem
  • 50 gr boter
  • ¼ l melk
  • ¼ l kookvocht van het witloof
  • 500 gr gemalen kaas
  • ½ citroen
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Zet de oven op 180 graden. Bak het witloof in zijn geheel aan met bakboter. Kruid met nootmuskaat, peper en zout en blus met een glas water. Kook het witloof 5 minuten op een middelmatig vuur. Giet het witloof af maar bewaar het vocht.

  2. Maak de béchamel door de vetstof te smelten en de bloem toe te voegen. Roer goed en voeg er de melk en het vocht van het witloof aan toe. Voeg een klein beetje citroensap toe aan aan de saus. Rol de ham rond het witloof. Giet een beetje van de saus in een ovenschotel. Leg de rolletjes erin. Giet de rest van de saus erover.

  3. Overstrooi rijkelijk met kaas. Zet de schotel 20 minuten in de oven op 180 graden, daarna nog 5 minuten onder de gril.

3

Average: 3 (1 stem)