Klassieker: Coq-au-vin
Ingrediënten
-
1 fles rode wijn
-
1 braadkip van 1,5 kg (kies een vlezige kip)
-
100 gr zilveruitjes
-
2 wortelen
-
1 ajuin
-
½ el witte peperkorrels
-
zonnebloemolie
-
250 gr champignons
-
150 gr mager spek
-
peper en zout
Bereiding
Snijd de kip in stukken en doe deze in een grote kom samen met de wortelen en de ajuin die ook in stukken gesneden zijn.
Voeg het kruidentuiltje en de peperkorrels toe en bevochtig met de wijn. Meng alles door elkaar, dek af en laat 1 dag marineren in de koelkast.
Giet alles nadien door een zeef en dep de kip droog.
Verhit de olie in een pan en bak de stukken kip aan. Voeg de groenten toe en bak ze aan. Voeg de knoflook toe, meng onder elkaar en laat 3 minuten verder bakken. Bevochtig met de marinade, kruid met peper en zout en breng aan de kook. Laat afgedekt 2 uur zachtjes sudderen.
Snijd de champignons, pel de zilveruitjes (niet nodig als ze uit de diepvries komen) en snijd het spek in reepjes. Bak het spek samen met de champignons en zilveruitjes in boter aan. Voeg dit mengsel toe aan de kip. Werk af met gehakte peterselie.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be