Lamsschouder
Ingrediënten
-
4 lamsschouders
-
4 dikke wortelen
-
4 uien
-
4 teentje look
-
2 sinaasappels
-
saffraandraadjes
-
bakboter
-
komijnzaadjes
-
saffraan
-
steranijs
-
tijm
-
laurier
-
rozemarijn
-
2 dl witte wijn
-
2 dl water
-
1 rundsbouillon
-
couscous
Bereiding
Kruid de schenkels en bak ze bruin in bakboter.
Schil de wortelen en uien en snijd ze grof. Voeg ze bij het vlees, samen met de look. Breng op smaak met steranijs, saffraandraadjes, kaneel, komijnzaadjes, tijm, rozemarijn en laurier. Blussen met witte wijn en aanvullen met water, PH Rundsbouillon en sinaasappelsap.
Leg er een stuk aluminiumfolie over. Laat 45 min à 1 uur braiseren in een oven van 180°.
Breng water met peper en olijfolie aan de kook. Roer er de couscous door. Serveer de couscous in een diep bord met daarop de lamsschouder.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be