Lasagne gefarceerd met een vleesragout, taleggio en geroosterde hazelnoten
Ingrediënten
-
1 kg kalfsgehakt
-
700 ml tomatensaus
-
witte wijn
-
nootmuskaat
-
400 gr Taleggio, in blokjes gesneden
-
250 gr gemalen Parmigiano Reggiano of Grana Padano
-
250 gr mozarella in blokjes gesneden
-
2 pakken lasagnebladeren
-
120 gr geroosterde hazelnoten
Bereiding
Stoof het vlees aan en blussen met een scheut droge witte wijn. Vers geraspte muskaatnoot aan toevoegen naar eigen smaak. De tomatensaus toevoegen, kruiden met peper en zout en gedurende 1 1/2 uur zachtjes laten koken. Geregeld in de saus roeren.
Kook 3 à 4 velletjes lasagna per keer, beetgaar (5 à 6 minuten) in een grote pan met kokend en gezouten water. Spoel de velletjes in koud water en dep ze droog met een keukenhanddoek.
Leg een laag vleesragout, mozzarella, taleggio en de gemalen parmigiano in een vuurvaste schaal. Leg daarop 2 vellen lasagna naast elkaar en beleg met een laag vleesragout, Taleggio, mozzarella, gemalen parmigiano en de grof gehakte hazelnoten. Ga zo door tot de schaal gevuld is.
Eindig met een laagje pasta met daarover vleesragout, Taleggio, hazelnoten, mozzarella en gemalen Parmigiano. Verdeel de lasagne in porties alvorens in de oven te plaatsen, dat is gemakkelijker om achteraf te serveren. Plaats de lasagne 30 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C. Serveer de lasagne op een laagje vleesragout, strooi er de gemalen Parmigiano en de hazelnoten over.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be