Lasagnepakje met eekhoorntjesbrood
Ingrediënten
-
peper
-
30 gr geroosterde pijnboompitten
-
100 gr parmezaanse kaas
-
400 gr eekhoorntjesbrood
-
400 gr ricotta
-
4 lasagnevellen
-
200 gr room
-
zout
-
bakboter
Bereiding
Kook de lasagnevellen gedurende ongeveer 6 minuten in een grote pan met gezouten water. Laat ze vervolgens schrikken in koud water, laat ze uitlekken en dep ze droog op een keukenhanddoek.
Snijd het eekhoorntjesbrood in schijfjes, bak ze krokant in olijfolie met bakboter en kruid met peper en zout.
Vermeng de ricotta met de paddenstoelen en de 3 soeplepels parmezaanse kaas en kruid naar smaak.
Doe een flinke soeplepel van het ricottamengsel op elk lasagneblaadje, vouw ze dicht in pakjes, strooi er een beetje parmezaanse kaas overheen en leg ze in een geoliede, vuurvaste schotel.
Warm ze vervolgens gedurende 20 minuten op in een voorverwarmde oven van 180° C.
Meng de blokjes Taleggiokaas met de room en laat ze enkele minuten inkoken. Kruid met versgemalen peper.
Leg de lasagnepakjes op de Taleggiocrème en werk ze af met de geroosterde pijnboompitten.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be