Pastinaaksoufflé

Ingrediënten

Bechamel

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Frans
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Schil de pastinaak en snijd ze in blokjes, smelt de boter in een kookpot en stoof de pastinaak aan. Giet er water bij tot de groenten onder staan en laat gaar koken. Mix alles goed door en weeg 4 dl puree af.

  2. Maak de bechamelsaus: laat boter in een pot smelten, en voeg al roerend bloem toe. Laat de bloem even mee aanstoven, giet er al roerend de melk bij en voeg de pastinaakpuree toe.

  3. Scheid de eieren en giet de eigelen al roerend bij de puree. Voeg de kaas toe, het citroensap en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng de gehakte peterselie eronder en laat afkoelen.

  4. Klop de eiwitten op en schep het eiwit door de afgekoelde puree.

  5. Beboter de soufflépotjes, zet de potjes in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 30 min.

5
Average: 5 (1 vote)