Loempia van carpaccio
Ingrediënten
-
4 blaadjes brikdeeg
-
20 schijfjes carpaccio
-
4 handjes raketsla
-
16 el olijfolie
-
4 el citroensap
-
1 el honing
-
24 halfdroge tomaatjes
-
4 bolletjes buffelmozzarella
-
1 el pomodorikruiden
-
1 eigeel
-
grof zout
-
kervel
-
arachideolie
Bereiding
Meng de honing met het citroensap en 8 eeetlepels olijfolie. Snij de mozzarella in blokjes. Meng de raketsla met de helft van de mozzarellablokjes, de helft van de tomaatjes, de rest van de olie en de pomodorikruiden.
Schik 4 brikblaadjes voor u en besmeer de randjes met eigeel. Schik er de salade op en wikkel zoals een loempia. Schik de carpaccio op een bord en overgiet met de vinaigrette. Overstrooi met de mozzarella, wat grof zout en de rest van de tomaatjes. Bak de loempia zeer krokant en kort aan in wat arachideolie. Snij ze in 3.
Geef ieder bord 3 krokante stukjes. Versier met kervel en serveer.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be