Normandische pannenkoeken

Ingrediënten

  • 250 gr bloem
  • appels
  • ½ l melk
  • 3 eieren
  • 50 gr suiker
  • 2 el olijfolie
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 Jonagold appel
  • 1 sinaasappel
  • bakboter
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Doe de bloem en de eieren in een kom en voeg de suiker, het sap van de appelsien en de melk eraan toe. Meng het geheel met de garde en laat een nachtje in de koelkast staan. Voeg net voor het bakken het zakje vanillesuiker en de olie eraan toe. Roer het deeg goed om.

  2. Verhit een beetje olijfolie in een pan met antiaanbaklaag tot ze goed warm is. Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd hem in fijne gelijke schijfjes. Leg drie schijfjes in de pan en giet met een pollepel onmiddellijk het deeg erover zodat de appel goed is ondergedompeld in het deeg.

  3. Bak langs beide kanten gedurende 3 minuten goudbruin. (Voeg extra deeg toe indien de appel toch zichtbaar blijft) Draai de pannenkoek een eerste keer om en overstrooi de bovenkant met kristalsuiker. Leg er vervolgens enkele klontjes bakboter op.

  4. Draai de pannenkoek nog tweemaal om door een tweede pan met antiaanbaklaag te gebruiken. Laat het geheel karameliseren en draai dan de pannenkoek opnieuw om.

  5. Flambeer eventueel met calvados en serveer.

0
Nog geen stemmen