Ossenstaart met tomatenvinaigrette
Ingrediënten
-
1 ossenstaart
-
2 wortelen
-
1 prei
-
3 selderstengels
-
1 teentje look
-
1 ui
-
2 sjalotten
-
2 el Maggi Piet Huysentruyt rundsbouillon
-
tijm en laurier
-
2 tomaten
-
4 el balsamicoazijn
-
2 el gehakte basilicum
-
1 dl jus van staart
-
2 gr gelatine
-
4 el olijfolie
Bereiding
Kook de staart gaar in een bouillon met tijm en laurier, wortel , prei, selder, look, ajuin, sjalot en maggi Piet Huysentruyt rundsbouillon. Laat koken tot het vlees van het been valt.
Ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes.
Voeg de geweekte gelatineblaadjes toe aan de jus en laat opstijven.
Meng 400 g gekookte staart met de helft van de blokjes tomaat, basilicum en gelei.
Serveer in een ring. Besprenkel met balsamicoazijn en wat olijfolie. Strooi de rest van de tomaat erover.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be