Ossenstaart met gepocheerd eitje en truffel
Ingrediënten
Bereiding
Laat een klontje boter bruinen en kleur de stukjes ossenstaart langs alle kanten. Voeg de grofgesneden groenten en tomatenpuree toe en betrooi met de bloem. Roer goed om en bevochtig met fond en wijn. Kruid met peper en zout en voeg hierbij de laurier en de kruidnagel. Dek af en gaar tot het vlees van het bot komt.
Schep de ossenstaart uit de stoofpot en zeef het stoofvocht. Breng de saus in een kookpotje en kook in tot de gewenste dikte.
Pluk ondertussen het vlees van de beentjes en voeg dit toe aan de saus om warm te houden.
Breng een kookpotje met water aan de kook waar je wat azijn aan toevoegt. Pocheer nu de kwarteleitjes.
Serveren: schep een bodempje ossenstaart vlees in saus in een bord, leg erbovenop een gepocheerd kwarteleitje en werk af met fijngesneden verse truffel.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be