Rauwe zalm met roze pompelmoes

Ingrediënten

  • zeezout
  • peper
  • 2 roze pompelmoezen
  • 600 gr rauwe zalm
  • 4 el zalmeitjes
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Halveer de pompelmoes en snijd een klein plakje van de onderkant af zodat de pompelmoes mooi rechtop blijft staan. Snijd nu het vruchtvlees los.

  2. Plaats de twee pompelmoes helften in een ovenschotel. Giet een stevige scheut olijfolie over de halve pompelmoezen heen. (Zorg er met een mesje of je vingers voor dat de olijfolie tussen het vruchtvlees vloeit.) Kruid het geheel met zeezout en zwarte peper.

  3. Warm in de oven gedurende 10 minuten op 180°.

  4. Serveer de schijfjes zalm met de pompelmoes en werk af met de vinaigrette en zalmeitjes

5
Average: 5 (1 vote)

Mijn Pure Keuken 1

Auteur:
Pascale Naessens
Uitgeverij:
Lannoo
Fotografie:
Heikki Verdurme
ISBN:
9789020926651