Quiche met gerookte zalm

Ingrediënten

  • 2 stengels prei
  • 2 bollen mozzarella
  • 1 dl melk
  • 1 dl (light) room
  • 4 eieren
  • notenolie
  • 1 vel bladerdeeg van 24 cm doorsnede
  • Italiaanse kruiden
  • 6 plakjes gerookte zalm
  • gemalen kaas
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schik het bladerdeeg in een vorm, doe er een stuk bakpapier over, en leg er bakparels in. Bak 15 minuten voor.

  2. Meng de melk, room en eieren en kruid met peper en zout.

  3. Snijd de prei in blokjes en stoof aan in wat boter, laat afkoelen. Schik de prei in de vorm. Snijd de zalm in reepjes en schik hem er bovenop. Overgiet met het eierbeslag.

  4. Snijd schijfjes mozzarella en schik ze op de quiche. Overstrooi met wat Italiaanse kruiden en de gemalen kaas. Bak af op 180° gedurende 30 min. Besprenkel met wat notenolie net voor het serveren.

4

Average: 4 (1 stem)